Startsida  •  Så arbetar vi  •  Kalendarium  •  Dokument  •  Vi som arbetar här  •  Kontakta oss 

Waldorfbarnstugan

Man kan knappast tänka sig något mer omfamnande och varmt än rummen i Waldorfbarnstugan. Vi inreder med milda färger och enkla, vackra möbler. Leksaker i trä som nötts av många barnhänder. Dockor, klossar, ull...

Vår ombonade miljö ger plats åt den fria leken som är så viktig för barn i förskoleåldern.De enkla sakerna stimulerar fantasin. Barnen stimulerar varandra. Vi vuxna är, tillsammans med föräldrarna, de goda förebilder som barnet härmar när det växer och utvecklar sina möjligheter och sin personlighet.

Den djupa förståelsen av människans utveckling och behov i olika åldrar är grundläggande i Waldorf-pedagogiken. Vi gör därför sådant som passar det lilla barnet; enkel sång och rytm, ringlekar och ramsor, berättelser och sagor, liksom arbete med färg, kritor eller bivax och pyssel med ull och garn. Barnet upptäcker sina tankar och känslor i både ord, bild och rörelse.

För sexåringen, som närmar sig skolåldern, tillkommer ett större ansvar och lite svårare sysslor som flöjtspel och vävning. 

Vår lilla värld liknar familjens. Barnen blir varandras "syskon" i olika åldrar, och liksom i familjen hjälps vi åt med enkla sysslor, som att baka eller servera mat. Dagar, veckor och årstider bildar en rytm som naturligt bestämmer sysslorna. Det välkända och vardagliga ger lugn och trygghet i tillvaron.

Genom sagor och dockspel som anknyter till årstidernas växlingar, upplever vi sådd, skörd och vila, och med stor inlevelse firas årets olika högtider, liksom barnens egna födelsedagar.

Fredagsutflykten med matsäck ger också barnen möjlighet att uppleva årstidernas växlingar i naturen.

I köket lagar vi vegetarisk mat av färska biodynamiska råvaror.
Vill du ha mer information om oss, Waldorfpedagogiken, priser eller anmälan, så finner du kontaktinformation här.

FredagsutflyktVarje fredag gör vi en utflykt till Rudans friluftsområde. Bilden ovan är från ett besök på Södra Årstalundens Kolloniträdgårdar.

Orhem
Kocken har en fantastiskt lummig och fin koloniträdgård i Orhem, dit hon brukar bjuda ut barnen med sina familjer att komma och hälsa på.

     


Information
Vill du ha mer information om oss, Waldorfpedagogiken, priser eller anmälan, så finner du kontaktinformation här.